Henna szösszenetek 1.

2010.05.19. 01:50

A hennázás elsőre pofon egyszerünek tünhet. Van akinek valóban könnyen megy a mintatervezés vagy felfestés, de mindenképp meglátszik a minőségen a tanulás, a szakértelem. Egy szakképzett hennafestő ismeri a henna fajtáit, jellemzőit. Tudja, hogy mit szabad és mit nem akár a munkafolyamat, akár az eredmény szempontjából.

Érdemes tudni azt is, hogy papírra teljesen már rajzolni, mint bőrre.

Ennek is megvan a saját technikája, akár csak annak, hogy hogy áll össze egy-egy minta.

A hennázás évezredes múltal rendelkező testdíszítési forma. Hagyománya van, jelentéssel bír még ma is sok országban.

Érdemes hennát festetned, ha csak ideiglenesen szeretnél díszítést magadon, esetleg egyedibbé tenni vele a megjnelenésedet egy -egy alkalmon.

Az sem rossz ötlet, ha már tudod, hogy igazi tetoválást szeretnél, talán még azt is hogy mit, és hennával "felpróbálod" mielőtt tüvel esnének neked.

A hennának két ismert változata van: a hagyományos (natúr) és a fekete.

A natúr henna 100%-ig természetes növényi anyag. A festék zöldes színű, és a bőrn barna nyomot hagy. Nem allergén.

A fekete henna alapja az előbb említett natúr henna, ami színezve van. Allergiás reakciót válthat ki, mint minden hajfesték, illetve egyéb nem természetes anyag.

Különösen a fémérzékenyek, illetve érzékenyebb bőrüeknél jelentkezhet emiat allergia.

Mindenképp csináltass allergia tesztet mielőtt festenek! Ez annyiból áll, hogy tesznek rád egy csepp hennát, a füled mögé vagy a könyökhajaltodra. Ha viszket, vörösödik stb  akkor TILOS ezzel az anyaggal kifesteni!

Ha mégis megtörténne a baj, mosd le ahogy tudod és menj bőrgyógyászhoz. Amíg odaérsz segithet ha bekened Hidrocortisan-al amit gyógyszertárban kaphatsz.

A fekete henna nem károsabb a bőrre,mint bármi más krém, hajfesték vagy smink cucc. Ettől függetlenül nem árt, ha tudod, hogy a festőd mivel dolgozik.

Legyen egy kicsit drágább , de tudd, hogy minőségi tetsfestésed lesz, minőségi festékből. Ez mindig kifizetődőbb, hiszen a minta is tartósabb és szebb lesz.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animalucus.blog.hu/api/trackback/id/tr902014465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása